BANDLEDEN

ZANG / TOETSEN

RICHARD JABAAY

Richard Jabaay zanger bij coverband Volgende X BeterRichard is op jonge leeftijd in contact gebracht met muziek. In eerste instantie met het huisorgel; de toetsenist beheerst uiteindelijk met ondersteuning van 7 jaar les de toetsen tot in perfectie.

Na een korte break gaat Richard als 19-jarige entertainer op solo-tour en maakte vele feesten en partijen tot een groot succes en een aantal jaren later sluit Richard zich als zanger aan bij zijn eerste coverband “Don’t Care The Neighbours”. Dit is voor hem een leuke ervaring om niet alleen interactie met het publiek, maar ook met de bandleden op te doen. Maar de enterainer in hem wil meer; Richard groeit boven de coverband uit en gaat op zoek. De overstap naar coverband “No Expectations” is snel gemaakt. Hier groeit Richard verder, maar merkt door zijn snelle ontwikkeling dat ook deze coverband niet zijn behoeftes kan vervullen. Dan komt de “once in a lifetime opportunity”! Een aantal steengoeie, ervaren muzikanten wil een ongekende feest- & coverband starten om niks anders dan plezier te maken met zowel elkaar als het publiek. Coverband Volgende X Beter is geboren en Richard heeft zijn plaats als entertainer-toetsenist helemaal gevonden.

Zijn honger naar muzikale groei en interactie met het publiek valt ook andere partijen op, wat resulteert in het feit dat hij regelmatig word gevraagd door collega’s om hen te komen versterken. In 2008 valt hij voor een periode van 3 maanden in als toetsenist bij de reggaeband Natural Nation. Van 2009 t/m 2010 sluit hij zich aan als zanger bij de Woodstreet Bigband voor het unieke project “Haagse Beat Meets Jazz”. Een muzikale show brengen waarbij een cross-over wordt gemaakt tussen Big Band Swing en de Haagse Beat van de jaren ’60 tot heden; bekende beatnummers als bijvoorbeeld “Venus” van Shocking Blue, “Radar Love” van Golden Earring naar het voorbeeld van Herman Brood’s CD “Back on the Corner” en Paul Anka’s “Rock Swings”. Hiermee trad Richard op in theater, op diverse festivalpodia, The Hague Jazz met o.a. Nicko Christiansen (Livin Blues), Robert Jan Stips (o.a. Supersister en The Nits), Hans v.d. Burg (Gruppo Sportivo), Andy Tielman (Tielman Brothers) en Cesar Zuiderwijk (Golden Earring).


ZANG

DEBBIE VAN SINTMAARTENSDIJK

Debbie bij Coverband Volgende X Beter

Dat Debbie een klik had met muziek werd al vrij snel duidelijk.

Op haar 13e volgde Debbie haar eerste zangles bij het Centrum voor de Kunsten, in Spijkenisse. Na een aantal jaren ruilde Debbie deze opleiding in voor een ervaren zangdocente, Karin Nagi, waar zij ongeveer 2 jaar zangles gevolgd heeft. Debbie werd vervolgens op 17-jarige leeftijd aangenomen op de Zadkine Popacademie, ook gevolgd door bijvoorbeeld Ronnie Flex. Docenten als Sharon Doorson en Jordy van Toornburg (bekend van Adlicious) zijn op school geen onbekenden. Op de Popacademie startte Debbie haar aller eerste bandje, genaamd Plain Presence, waarin ze zelf muziek schreef o.b.v. gitaar, bas en drums. Later in deze opleiding heeft Debbie ook nog mede vocals mogen verzorgen in de Rotterdamse coverband Koffers Pakken.

Debbie heeft toen veel meegedaan aan talentenjachten door heel Nederland, om vervolgens vaak met de winst er van door te gaan. Dit maakte dat Debbie toe was aan de volgende uitdaging; zij sloot zich aan bij Band zonder Cent als leadvocaliste en heeft ze haar strot goed mogen gebruiken in de rock covers van o.a. AC/DC, Led Zeppelin & Aerosmith.

Uiteindelijk kwam het verlangen naar een breder repertoire en professionaliteit naar boven en heeft Debbie de rockband in ingeruild voor Coverband Volgende X Beter, waar ze haar ding het beste kan doen, zingen!


LEADGITAAR

MICHEL ZWEEKHORST

Michel Zweekhorst gitarist bij Coverband Volgende X BeterNa een mislukte poging piano te leren spelen, begon Michel op 13-jarige leeftijd met gitaarles. Dit bleek een schot in de roos, want sindsdien zijn Michel en zijn gitaar onafscheidelijk.

Na twee jaar akoestisch te hebben gespeeld ontdekte hij de elektrische gitaar, en al gauw was hij actief in zijn eerste (school-)band ‘Hit and Run’. Dat smaakte naar meer; van pop tot blues, van jazz tot hard rock, allerlei stijlen hebben inmiddels de revue gepasseerd en een flinke dosis ervaring werd opgedaan.

Ervaring welke hij goed kan gebruiken bij coverband Volgende X Beter. Samen met Marc heeft hij zijn intrede gedaan bij de “beste feestband van Nederland”. Hier kan Michel zijn volledige ziel en zaligheid in kwijt en vindt hij de interactie met het publiek helemaal geweldig!

Qua muzikale achtergrond is Michel goed onderlegd. Na een jaar jazz op het Koninklijk Conservatorium Den Haag te hebben gestudeerd, werd het duidelijk dat zijn hart toch bij de pop-rock lag. Achteraf is dit niet zo verwonderlijk als Steve Lukather (Toto) en Eddie van Halen (Van Halen) je grote voorbeelden zijn. Met verzorgd gitaarspel, een goede sound en lekkere solo’s is hij daarom een belangrijke factor in de band.


DRUMS

ROALT BREET

Roalt Breet drummer bij Coverband Volgende X BeterRoalt begon te trommelen toen hij 7 jaar was. Bij de lokale drumband bleek al gauw dat zijn talenten niet onberoerd konden blijven. Dankzij de creativiteit in de drumband ontwikkelde Roalt zich ook op veel verschillende percussie-instrumenten. Deze drumband is omgevormd tot big band waarin Roalt voor lange tijd drummer was.

Maar de kant van een coverband begon steeds meer te trekken. De stap naar coverband “Big Deal” was dan ook snel gemaakt. Met deze bruiloften-, partijen- en kroegenband heeft hij ontelbare geslaagde optredens gehad. Big Deal besloot na vele jaren op hun hoogtepunt te stoppen.
“Stage One” is de volgende allround coverband waar Roalt zich bij aansloot. In deze coverband is hij niet meer actief als drummer, simpelweg omdat het samen met coverband “Volgende X Beter” te druk werd.

Naast het spelen in bands is Roalt ook eigenaar van drumschool Play Drums in Katwijk, de Veense Popschool in Roelofarendsveen, Popschool Wassenaar en Popschool Blaricum.

Zelf noemt Roalt zich autodidact (‘kennis verkregen door zelfstudie’), maar heeft wel noten leren lezen tijdens zijn periode in de drumband.


BAS

FREDDY SPIERENBURG

Hij begon bas te spelen in 1997 en binnen enkele maanden werd hij gevraagd om Dusk Till Dawn te vergezellen en in te vallen bij Chain Reaction. Na negen jaar melodieuze metal te hebben gespeeld was het tijd om iets anders te gaan doen: Hij werd ingehuurd door NederBob, een Nederlandse popgroep voor populaire muziek. In 2011 nam hij afscheid van NederBob en sloot hij zich aan bij de populaire muziekparty-band Voom.

Freddy Spierenburg bassist bij Coverband Volgende X Beter

Nu heeft hij zich aangesloten bij Coverband Volgende X Beter om nou eens écht dikke feesten te bouwen! En hoe dat lukt… dat moet je zelf maar eens komen ervaren!


Copyright Volgende X Beter 2020