MARC

Kampvuur gitarist met allure!

Begin jaren ‘90 nam Marc voor het eerst een akoestische gitaar in handen en speelde liedjes uit de tijd van zijn ouders. Al snel merkte hij dat hij talent had als muzikant. Daarom kreeg hij in zijn middelbare schooltijd zijn eerste elektrische gitaar; een Fender Squier.

Marc bouwde ervaring op in diverse bandjes. Ondermeer in schoolband ‘Undercover’, gelegenheidsband ‘In Distress’, punkband ‘eOverload’, in het meer serieuzere sing- and songwriterachtige ‘In the Attic’ en in de Rolling Stones tribute band ‘No Expectations’. Van deze laatste band maakte hij in 2006 samen met Richard deel uit.

Marc wilde echter meer, want tijdens de afgelopen jaren begon hij te merken dat de feest- en coverband kant hem het meeste trok, en het liefst zo divers mogelijk ook. Tijdens de audities bij coverband Volgende X Beter kwamen zowel Marc als leadgitarist Michel hun “ding” laten horen en de formatie was klaar voor daverende optredens.

Naast zijn gitaarspel heeft Marc ook vocale kwaliteiten. Daarom heeft hij binnen feestband Volgende X Beter ook een paar nummers waarbij hij de leadvocal van Richard eventjes overneemt.

Tools: akoestische Yamaha Apx-900, Fender Telecaster ’52 USA, Fender Twin Amp, Shure Beta58 draadloze microfoon, Mipro MI-808 in-ear monitorsysteem en twee Sennheiser EW 100 G1 draadloze gitaarsystemen.

Facebook van Marc:

Facebook van Marc Bruynen

Marc gitarist van coverband Volgende X Beter

Marc maakt muziek met ontzettend veel enthousiasme en overtuiging. “Dat vind ik eigenlijk het belangrijkste dat je als band moet hebben!”, aldus Marc.

copyright volgende x beter