MICHEL
Michel gitarist coverband Volgende X Beter

Details, daar gaat het volgens Michel om in de muziek: “Ik hoop de mensen met mijn spel te raken”

Leadgitarist met ‘door je ziel’ solo´s!

Na een mislukte poging piano te leren spelen, begon Michel op 13-jarige leeftijd met gitaarles. Dit bleek een schot in de roos, want sindsdien zijn Michel en zijn gitaar onafscheidelijk. Na twee jaar akoestisch te hebben gespeeld ontdekte hij de elektrische gitaar, en al gauw was hij aktief in zijn eerste (school-)band ‘Hit and Run’. Dat smaakte naar meer. Van pop tot blues, van jazz tot hard rock, allerlei stijlen hebben inmiddels de revue gepasseerd en een flinke dosis ervaring werd opgedaan.

Ervaring welke hij goed kan gebruiken bij coverband Volgende X Beter. Samen met Marc heeft hij zijn intrede gedaan bij de “beste feestband van Nederland”. Hier kan Michel zijn volledige ziel en zaligheid in kwijt en vindt hij de interactie met het publiek helemaal geweldig!

Qua muzikale achtergrond is Michel goed onderlegd. Na een jaar jazz op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag te hebben gestudeerd, werd het duidelijk dat zijn hart toch bij de pop-rock lag. Achteraf is dit niet zo verwonderlijk als Steve Lukather (Toto) en Eddie van Halen (Van Halen) je grote voorbeelden zijn. Met verzorgt gitaarspel, een goede sound en lekkere solo’s is hij daarom een belangrijke factor in de band.

Tools: HOOK Captain, Hook 2×12  met Celestion Gold speakers, Fender USA Stratocaster met Suhr ML standard elementen, Peavey Wolfgang Special, Martin D1, TC Electronic G-Force, Real Mc Coy Wizard Wah, Ernie Ball Volume pedal, MXR EVH90SE, Sennheiser EW100 G3 draadloos systeem, VoodooLab Ground Control Pro, Voodoo Lab GCX audio switcher, Westone ES-2 In-Ears, Mipro MI-808 in-ear monitorsysteem, Shure SM57 en Shure Beta58 microfoons….. voor de rest niks…toch?

Facebook van Michel:

Facebook van Michel Zweekhorst

copyright volgende x beter