RICHARD

De leadzanger en entertainer van de band!

Richard is op jonge leeftijd in contact gebracht met muziek. In eerste instantie met het huisorgel; de toetsenist beheerst uiteindelijk met ondersteuning van 7 jaar les de toetsen tot in perfectie. Na een korte break gaat Richard als 19-jarige entertainer op solo-tour en maakte vele feesten en partijen tot een groot succes.

Een aantal jaren later sluit Richard zich als zanger aan bij zijn eerste coverband “Don’t Care The Neighbours”. Dit is voor hem een leuke ervaring om niet alleen interactie met het publiek, maar ook met de bandleden op te doen. Maar de enterainer in hem wil meer; Richard groeit boven de coverband uit en gaat op zoek. De overstap naar coverband “No Expectations” is snel gemaakt. Hier groeit Richard verder, maar merkt door zijn snelle ontwikkeling dat ook deze coverband niet zijn behoeftes kan vervullen. Dan komt de “once in a lifetime opportunity”! Een aantal steengoeie, ervaren muzikanten wil een ongekende feest- & coverband starten om niks anders dan plezier te maken met zowel elkaar als het publiek. Coverband Volgende X Beter is geboren en Richard heeft zijn plaats als entertainer-toetsenist helemaal gevonden.

ANDERE BANDS

Zijn honger naar muzikale groei en interactie met het publiek valt ook andere partijen op, wat resulteert in het feit dat hij regelmatig word gevraagd door collega’s om hen te komen versterken. In 2008 valt hij voor een periode van 3 maanden in als toetsenist bij de reggaeband “Natural Nation”. Van 2009 t/m 2010 sluit hij zich aan als zanger bij de Woodstreet Bigband voor het unieke project “Haagse Beat Meets Jazz”. Een muzikale show brengen waarbij een cross-over wordt gemaakt tussen Big Band Swing en de Haagse Beat van de jaren ’60 tot heden; bekende beatnummers als bijvoorbeeld “Venus” van Shocking Blue, “Radar Love” van Golden Earring naar het voorbeeld van Herman Brood’s CD “Back on the Corner” en Paul Anka’s “Rock Swings”. Hiermee trad Richard op in theater, op diverse festivalpodia, The Hague Jazz met o.a. Nico Christiansen (Livin Blues), Robert Jan Stips (o.a. Supersister en The Nits), Hans v.d. Burg (Gruppo Sportivo), Andy Tielman (Tielman Brothers) en Cesar Zuiderwijk (Golden Earring).

Facebook van Richard:

Facebook van Richard Jabaay

Richard, zanger van Coverband Volgende X Beter

De interactie met het publiek moet er volgens Richard absoluut zijn; “Dat geeft een enorme kick!”.

copyright volgende x beter