ROALT

The mean ‘groove’ machine!

Roalt begon te trommelen toen hij 7 jaar was. Bij de lokale drumband bleek al gauw dat zijn talenten niet onberoerd konden blijven. Dankzij de creativiteit in de drumband ontwikkelde hij zich ook op veel verschillende percussie-instrumenten. Deze drumband is omgevormd tot big band waarin Roalt voor lange tijd drummer was.

Maar de kant van een coverband begon steeds meer te trekken. De stap naar coverband “Big Deal” was dan ook snel gemaakt. Met deze bruiloften-, partijen- en kroegenband heeft hij ontelbare geslaagde optredens gehad. Big Deal besloot na vele jaren op hun hoogtepunt te stoppen. “Stage One” is de volgende allround coverband waar de drummer zich bij aansloot. In deze coverband is hij niet meer actief als drummer, simpelweg omdat het samen met feestband Volgende X Beter te druk werd. Om zichzelf verder te ontwikkelen, heeft hij samen met zanger Richard, voormalig bassist Johan en voormalig gitarist Ken de coverband Volgende X Beter opgericht.

Zelf noemt Roalt zich autodidact (‘kennis verkregen door zelfstudie’), maar heeft wel noten leren lezen tijdens zijn periode in de drumband. Naast Coverband Volgende X Beter drumt hij ook nummers in voor platenmaatschappijen en geeft hij drumles; meer info hierover op www.roaltbreet.nl en www.playdrums.nu.

Tools: Premier Astria XPK Pro Fusion kit, Paiste, Sabian.

Facebook van Roalt: 

Facebook social media

De vaste uitspraak is 'Timing is everything...', aldus Roalt. Hoe kan het ook anders voor een drummer.

De vaste uitspraak is ‘Timing is everything…’, aldus Roalt. Hoe kan het ook anders voor een drummer.

copyright volgende x beter